Slutet av en era

Idag tog jag farväl av mitt älskade ålderdomshem och arbetsplats. Stället där jag mer eller mindre växt upp och spenderat i princip all min lediga tid de senaste åren. Tårar har fallit kan jag lova. Men livet går vidare och nya äventyr väntar. Äventyr som skall ge mig mer erfarenhet, både som människa och yrkesmässigt. 
 
Annars glömde jag sorgligt nog att vi hade klassträff ikväll och missade chansen att gratulera alla vänner som blev klara med studierna nu till jul. (Dement?) Och så har jag lappat ihop en kompis som kapat sig i tummen med en.. kapsak? som jag så vackert faktist uttryckte det när jag ringde sjukan. Det heter givetvis "kaptress" på vårt språk, som också kallas närpesiska, men heter det på riktigt? Kaptrissa?

År 2013

 
Nytt år, nya möjligheter! Det känns faktist så denna gång, som om detta blir mitt år, som om något stort och nytt är på gång. Och det är det ju också; Imorgon inleder jag skifte 1/2 och när de arbetsturorna är gjorda är jag inte längre anställd i min hemstad utan jag påbörjar min nya karriär på VCS. Dessutom inleds mandatperioden och mina politiska åtaganden på allvar.
 
Jag tänkte faktist inte skriva något om de gångna året, även om det finns en del intressant att säga utan istället skall jag sammanfatta mina mål för det kommande året: (En del seriösa och en del "mindre")
 
-Börja nya jobbet och göra mitt bästa! Lära mig finska.
-Skriva lärdomsprovet och få min examen, till sommaren,
-Sköta mina politiska åtaganden (mera om dessa i ett senare inlägg).
-Börja gymma igen.
-Skriva den här bloggen regelbundet.
-Måla en ny bil.
-Åka på en resa.
 
Det får räcka så här långt, nu slakta spargrisen och gå till affären. Ser väldigt mycket extremt framemot att inte längre vara en fattig studerande!